Úvodní stránka » Recepty » Dýňové hranolky

Dýňové hranolky 

  • 1 středně velká dýně Hokaido
  • olivový olej
  • sůl, pepř, drcený kmín
  • bylinky (oregano, tymián, rozmarýn) 

Omytou a vydlabanou dýni i se slupkou nakrájíme na menší půlměsíčky (velikostně odpovídající hranolkům). 

Hranolky dáme na plech vyložený pečícím papírem, zakápneme olivovým olejem, okořeníme a přidáme bylinky dle chuti a pečeme v troubě vyhřáté na 180°C cca 30-40 minut.

Upečené hranolky lze podle chuti potřít drceným česnekem se solí. 

Dýňové hranolky mohou být vhodnou přílohou k pečenému masu či rybě, nebo pochutinou podávanou s jogurtovým dipem.



příprava 30 min., 4 porce, 557 kj / porce

Kontakt

Svět zdraví Vital s.r.o.
SNP 2526/60 (blok 4), Most
734 166 613