Úvodní stránka » Recepty » Hráškový krém

HRÁŠKOVÝ KRÉM

  • 50 g másla
  • 40 g cibule
  • 50 g pórku
  • 500 g hrášku
  • 100 ml 12% smetany
  • 15 ml olivového oleje
  • 1 l zeleninového vývaru

V hrnci si rozpustíme máslo, orestujeme na něm najemno nakrájenou cibuli a pórek. 

Přidáme hrášek, ještě krátce restujeme a podlijeme vývarem.

Vaříme pouze krátce, 10 až 15 minut, aby hrášek neztratil barvu. 

Přidáme smetanu, rozmixujeme kuchyňským mixérem a pro větší jemnost přecedíme přes jemné sítko.

V případě potřeby dochutíme olivovým olejem nebo čerstvě mletým pepřem.

 

 

příprava 30 min., 5 porcí, 1026 kj / porce


Víte, že ...

... klienti pod vedením 194 specialistů NUTRIADAPT v 93 poradnách zhubli již 521.857 kgKdy začnete Vy?