OK

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie. Více informací

Úvodní stránka » Recepty » Pečený pstruh se žampiony

PEČENÝ PSTRUH SE ŽAMPIONY

  • 4 ks pstruhů (200-250g)
  • 250 g žampionů
  • 2 ks rajčat
  • 1 ks oranžové papriky
  • 1 ks větší cibule
  • 1 ks citronu
  • 1 lžíce pažitky
  • 1 lžíce petrželky
  • 1 lžíce tymiánu
  • 1/2 lžíce rozmarýnu
  • 250 ml suchého bílého vína
  • 1 lžíce soli

Pstruhy prosolíme a pokapeme citronovou šťávou.

Naplníme je jemně nasekanými bylinkami a necháme 30 minut odležet v lednici.

Na olivovém oleji orestujeme cibuli nakrájenou na kolečka, papriku nakrájenou na proužky a rozkrájené žampiony.

Na orestovanou směs rozložíme pstruhy. Zalijeme částí bílého vína, přiklopíme a pečeme v troubě na 200 stupňů doměkka cca 20 minut.

Během pečení přiléváme zbývající víno. Ke konci pečení přidáme spařená, oloupaná a na čtvrtky nakrájená rajčata, která necháme mírně podusit.  Na posledních 10 minut pečení víko odklopíme, aby byla ryba křupavá.

 

 

příprava 45 min., 4 porce, 1488 kj / porce 


Víte, že ...

... klienti pod vedením 194 specialistů NUTRIADAPT v 93 poradnách zhubli již 521.857 kgKdy začnete Vy?