CITRONOVÁ KUŘECÍ STEHÝNKA
- 2 ks kuřecích stehýnek
- 2 ks citrónů (na šťávu) + 1 citron na pečení
- 6 stroužků česneku
- 3 lžičky provensálského koření
- 1 lžička himalájské soli
- 1 lžička másla
Kuřecí stehýnka omyjeme a naložíme je do citrónové šťávy nejlépe přes noc.
Stehýnka vyjmeme z citrónové šťávy, ze všech stran okořeníme, vložíme do pekáčku, lehce podlijeme vodou, vložíme máslo, přiklopíme víkem a dáme zapéct.
Po 40 minutách víko odklopíme, stehýnka posypeme na kousky nakrájeným česnekem, přidáme plátky dobře očištěného citrónu a pečeme dozlatova nepřikryté.
Podáváme s těstovinami, nebo rýží.
příprava 60 min., 2 porce, 1236 kj / porce